Groene Shaksuka
Recept
45 minuten
465 Kcal
De kruidenmix za'atar bestaat uit sesamzaad, sumak, tijm, oregano, majoraan, basilicum en zout. Omdat er veel verschillende kruiden in deze mix zitten, kiezen wij er voor een kant-en-klare te gebruiken. Za'atar kan je ook gebruiken om vlees mee te kruiden, dips en dressings mee te maken.
Ingrediënten (twee personen)
200 gr Hüttenkäse
2,5 tl za'atar
munt naar smaak
1 citroen
200 gr spinazie
1 teentje knoflook
200 gr courgette
1 ui
100 gr bimi
4 eieren
2 sneeën brood
Zo maak je het
Doe 100 gram van de Hüttenkäse in een schaaltje en meng met een halve theelepel za'atar, munt en citroensap naar smaak. Zet apart in de koelkast.
Hak de spinazie grof door en de knoflook fijn.
Snijd de courgette in stukjes en de ui in kwartringen.
Snijd de roosjes van de bimi en de stengel vervolgens in stukjes.
Fruit de uiringen en de knoflook aan met de za'atar.
Laat de courgette enkele minuten meebakken.
Voeg de spinazie in delen toe zodat het kan slinken. Voeg dan de bimi toe.
Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat 6 à 7 minuten zachtjes pruttelen.
Proef en maak indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Maak vier holtes in het groentemengsel. Breek in elke holte een ei. Probeer de dooier heel te houden.
Verdeel de Hüttenkäse over het gerecht.
Doe de deksel terug op de pan. Laat de eieren in ongeveer 8 minuten op een laag vuur garen totdat het eiwit gestold is.
Rooster de sneeën brood.
Bestrooi de shaksuka voor het opdienen met munt en citroenrasp naar smaak.
Serveer samen met het brood en de Hüttenkäse-dip.