Home

Kip Trattoria

Recept

30 minuten
550 Kcal

Ingrediƫnten (twee personen)
120 gr penne
150 gr kipfilet
150 gr prei
200 gr champignons
1 tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
20 gr roomboter
20 gr bloem
100 ml melk
100 ml groentebouillon
citroensap
150 gr cherrytomaten
5 gr peterselie


Zo maak je het

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met peper en zout. Snijd de prei in ringen van 0,5 centimeter dik.

Boen de champignons schoon en snijd ze in kwarten.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.

Zet het vuur iets lager. Bak de prei, de champignons en de Italiaanse kruiden 5 minuten mee met de kipblokjes.

Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee.

Haal de blokjes kipfilet met de groenten uit de pan en zet even apart. Smelt de boter in de lege, gebruikte pan.

Voeg de bloem toe en bak al roerend minstens 2 minuten in de gesmolten boter.

Voeg de melk en de groentebouillon toe en laat het geheel al roerend aan de kook komen. Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap.

Voeg de kipfilet en de groenten weer toe en roer goed door.

Snijd de cherrytomaten in kwarten en roer samen met de penne door de groenten en kipfilet. Maak eventueel verder op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en citroensap.

Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.

Tips & Tricks
De saus met kip en groenten kun je gerust al eerder op de dag maken. De pasta kun je het beste koken op het moment dat je daadwerkelijk wilt gaan eten.