Home

Lasagne

Recept

30 minuten  + 35 minuten oventijd
453 Kcal

Ingrediënten (vier personen)
1 grote ui
1 teentje knoflook
400 gr Italiaanse groente
70 gr  tomatenpuree
500 gr gezeefde tomaten
Italiaanse kruiden
300 gr rundergehakt
120 gr lasagnebladen
120 gr geraspte kaas

Zo maak je het

De bolognesesaus maken:
Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn.

Neem een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan in een beetje olijfolie.

Voeg de Italiaanse groente toe aan de ui en knoflook en laat deze een paar minuten zachtjes meebakken.

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ongeveer 2 minuten zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren. Op deze manier ontzuur je de tomatenpuree en geef je ‘m meer smaak. Let wel op dat de tomatenpuree niet verbrandt.

Voeg nu de gezeefde tomaten toe.

Roer twee theelepels Italiaanse kruiden en alvast wat zout en peper door de saus.


Bak in een koekenpan het gehakt rul. Doe dit op lekker hoog vuur zodat het ook echt bakt en niet suddert. Maak het gehakt op smaak met wat zout en peper en doe het bij de saus in de pan.

Laat de saus nog zo’n 20 minuten koken. Proef zo nu en dan om te kijken of de groenten al (beet)gaar zijn. Bijkomend voordeel van het tussendoor proeven is dat je ook eventueel nog wat Italiaanse kruiden, zout en peper kunt toevoegen als dat nodig is.


Verwarm de oven voor op 180 graden

De lasagne opbouwen:
Begin met een kwart van de bolognesesaus.

Leg daarop 60 gr lasagnebladen.

Dan weer een kwart van de bolognesesaus.

60 gr lasagnebladen.

Het laatste deel van de bolognesesaus.

De geraspte kaas

Zet de lasagne ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden.