Home

Mexicaanse tortillataart

Recept

15 minuten + 30 minuten oventijd
504 Kcal
(per 1/4 taart)

Ingrediënten (vier á vijf personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
3 tomaten
200 gr champignons
300 gr rundergehakt
3 theelepels Mexicaanse kruiden (of Tex Mex) 
70 gr tomatenpuree
100 gr maïs
4 wraps
100 gr crème fraîche
75 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

De vulling: Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Snijd de paprika in stukjes en de tomaten en champignons in blokjes. Laat de tomaten even uitlekken.

Kruid het gehakt met de Mexicaanse kruiden.

Bak het gehakt zonder olie rul. Fruit op het eind de knoflook en ui even mee.

Voeg de paprika en champignons toe en bak 3 à 5 minuten op hoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort aan.

Schep de maïs en tomaat door de vulling.

De taart in elkaar zetten: Vet een springvorm in.

Leg één wrap op de bodem van de ingevette springvorm.

Schep 1/3 van de saus op de wrap.

Besmeer de volgende wrap met crème fraîche en leg de besmeerde kant op de saus.

Schep 1/3 van de saus op de bovenkant van de wrap en leg er weer een met crème fraîche besmeerde wrap bovenop.

Herhaal dit nog een keer en smeer de laatste wrap ook aan de bovenkant in met crème fraîche.


Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.

Tips & Tricks
Verhoog op het eind de oventemperatuur voor een lekker knapperig korstje.