Home

Soep met Plaattaart

Recept

10 minuten + 20 minuten oventijd
457 Kcal

Ingrediƫnten (2 personen)
4 plakken bladerdeeg
100 gr courgette
1 kleine rode ui
halve rode paprika
30 gr Griekse yoghurt
10 gr groene pesto
60 gr mozzarella
Italiaanse kruiden
basilicumblaadjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. 

Snijd de courgette in dunne plakken, de ui in ringen en de paprika in reepjes.

Leg de plakken bladerdeeg in een vierkant op een stuk bakpapier en zorg dat ze elkaar net iets overlappen. Druk de overlappende stukken een beetje aan en rol het bladerdeeg verder uit tot een groot vierkant of rechthoek. Vouw de randen iets naar binnen en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.  

Meng de Griekse yoghurt met de pesto en smeer het bladerdeeg hiermee in. 

Beleg het bladerdeeg met de courgette, paprika en rode ui. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel deze ook over de plaattaart. Strooi er tot slot nog een beetje Italiaanse kruiden over en wat peper. 

Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 

Garneer met wat (kleine) basilicumblaadjes. 

Tips & Tricks
Voor de mooiste kleur bestrijk je de randen van de plaattaart (voor het bakken) met een losgeklopt eitje.