Turkse Pizza
Recept
50 minuten
511 Kcal
Wij gebruiken in dit recept wraps, omdat dit minder calorieën bevat dan pizza's van zelfgemaakt deeg. En natuurlijk gaat het bereiden van de pizza's een stuk sneller als je zelf geen deeg hoeft te kneden.
Ingrediënten (twee personen)
0,5 rode ui
1 rode paprika
2 tomaten
10 gr peterselie
1 teentje knoflook
100 gr komkommer
50 gr ijsbergsla
150 gr rundergehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl zout
1 tl peper
4 wraps (40 gr per stuk)
60 gr magere knoflooksaus
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de rode ui, rode paprika en 1 tomaat in grove stukken. Hak de peterselie grof door.
Maal dit samen met het teentje knoflook in een blender of met een staafmixer tot een puree die de structuur heeft van een tapenade.
Laat het mengsel 10 à 15 minuten uitlekken in een fijne zeef.
Snijd de komkommer en de tweede tomaat in kleine blokjes.
Snijd de ijsbergsla in dunne repen.
Voeg de uitgelekte puree samen met de paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, gedroogde tijm, peper en het zout toe aan het gehakt. Kneed het gehakt tot alles goed gemengd is. Verdeel in 4 gelijke porties.
Leg op elke wrap een portie van het gehaktmengsel. Verdeel dit gelijkmatig over de wrap. Dit gaat het makkelijkst met je vingertoppen.
Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de wraps voor 10 minuten in de oven, zodat het gehakt gaar is.
Haal de wraps uit de oven en beleg ze met de blokjes komkommer, tomaat en de repen ijsbergsla.
Top iedere wrap af met een kwart van de knoflooksaus.
Rol de wraps op en serveer direct.
Tips & Tricks
Smeer het mengsel van gehakt en groente helemaal tot aan de randen van de wraps. De niet ingesmeerde delen worden van de wrap worden anders te krokant. Dat is niet handig met oprollen.