Home

Beef Shanghai

Recept

25 minuten
553 Kcal (per persoon)

Ingrediënten (twee personen)
120 gr mie
200 gr prei
1 ui
1 teentje knoflook
10 gr peterselie
1 à 2 cm gember
200 gr rundergehakt
40 gr tomatenpuree
200 ml runderbouillon
10 ml ketjap manis
10 ml oestersaus
100 gr taugé
5 gr sambal

Zo maak je het
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Hak de knoflook fijn.

Snijd de gember in kleine stukjes.

Hak de peterselie fijn en meng samen met wat peper en zout door het gehakt en draai kleine balletjes.

Verhit een scheut olie in de pan en fruit de gember, knoflook en ui aan. Zet het even apart.

Bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin.

Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak kort mee.

Voeg de runderbouillon, oestersaus en ketjap manis toe. Doe ook de ui, knoflook en gember weer terug in de pan.

Laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.

Meng de mie en taugé er doorheen en voeg naar smaak sambal toe.