Dürüm
Recept
30 minuten
+ 15 minuten rijzen
504 Kcal
Ingrediënten (twee personen)
120 gr tarwemeel
130 ml water
1 theelepel zout
50 gr komkommer
150 ml yoghurt
1 teentje knoflook
peterselie naar smaak
1 ui
1 rode paprika
komijnpoeder naar smaak
paprikapoeder naar smaak
(verse) tijm naar smaak
200 gr kipfilet
1 appel
50 gr ijsbergsla
Zo maak je het
Kneed een deeg van het meel, zout en water. Voeg steeds voorzichtig wat water toe voor een gelijkmatig deeg.
Dek het af en laat 15 minuten staan.
Verdeel het deeg in vier gelijke ballen. Rol de ballen plat uit en bak ze in een klein scheutje olie.
Rasp de komkommer en meng door de yoghurt.
Pers het teentje knoflook en meng samen met de fijngesneden peterselie en wat peper en zout ook door de yoghurt.
Snipper het uitje en bak glazig in wat olie.
Snijd de paprika in stukjes en bak samen met de tijm, paprikapoeder en komijnpoeder mee met het uitje.
Snijd de kipfilet in blokjes, voeg toe en bak op hoog vuur rondom bruin.
Snijd ondertussen de appel in blokjes en voeg toe.
Maak het kipmengsel op smaak met peper en zout.
Bestrijk nu de dürüm met de yoghurtdressing en beleg met ijsbergsla. Verdeel het kipmengsel over de dürüm en vouw dicht of rol op.