Kip jambalaya
Recept
25 minuten + 20 minuten stoven
546 Kcal
Ingrediƫnten (twee personen)
75 gr chorizo
100 gr kipfilet
1 ui
1 paprika
2 stengels bleekselderij
150 gr sperziebonen
1 theelepel paprikapoeder
mespunt chili- of cayennepoeder
130 gr zilvervliesrijst
0,5 kippenbouillonblokje
Zo maak je het
Snijd de chorizo eerst in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in blokjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd een keer doormidden.
Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak 3 minuten op hoog vuur en haal uit de pan.
Doe de chorizo in dezelfde pan en bak deze een paar minuten aan. Voeg de ui toe en bak vijf minuten mee.
Voeg nu alle groente en de (ongekookte) rijst toe en schep alles goed om.
Los het halve bouillonblokje op in 300 milliliter heet water, voeg toe aan het gerecht en doe de deksel op de pan.
Laat het gerecht in 20 minuten gaar stoven. Voeg na 10 minuten ook de kipfilet weer toe.