Home

Knoflookpasta

Recept

30 minuten
510 Kcal

Ingrediënten (twee personen)
100 gr kipfilet
1 tl Italiaanse kruiden
120 gr penne
6 teentjes knoflook
15 gr roomboter
15 gr bloem
0,5 kippenbouillonblokje

125 ml melk
40 gr Parmezaanse kaas
citroensap
10 gr peterselie

Zo maak je het

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg een scheutje olie toe en roer goed door.

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Bak de blokjes kipfilet op hoog vuur rondom knapperig en bruin. Haal uit de pan en zet afgedekt weg.

Hak de teentjes knoflook fijn.

Smelt de boter in een sauspan of steelpan.

Fruit de knoflook met de andere helft van de Italiaanse kruiden minimaal 2 minuten aan op laag vuur.

Bak de bloem al roerend 2 à 3 minuten zachtjes mee.

Los het halve kippenbouillonblokje op in 100 milliliter water. Voeg de melk eraan toe.

Giet het bij de boter en bloem in de pan en breng de saus al roerend aan de kook.

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de saus.

Laat de saus zachtjes pruttelen tot de Parmezaanse kaas gesmolten is. Proef de saus en maak op smaak met peper, zout en citroensap.

Hak de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de saus.

Meng de penne en kipfilet door de saus.

Warm alles goed door en bestrooi met de rest van de peterselie.