Home

Nachoschotel

Recept

20 minuten + 8 minuten oventijd
524 Kcal

Ingrediënten (twee personen)
80 gr tortilla chips (naturel)
100 gr mager rundergehakt
400 gr Mexicaanse roerbakgroente
1 tomaat
75 gr creme fraiche
35 gr geraspte kaas
Mexicaanse kruiden

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kruid het gehakt met de Mexicaanse gehaktkruiden.

Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Neem een wok en bak het gehakt rul. Voeg na een minuut of twee ook de Mexicaanse groente en de tomaat toe en laat dit een minuut of vijf meebakken.

Neem een ovenschaal en verdeel de helft van de tortilla chips over de bodem.

Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla chips.

Neem de andere helft van de tortilla chips en smeer op elk chipje een klein likje creme fraiche. Vervolgens steek je de chips een beetje schuin in de schotel. Als je nog crème fraïche over hebt kun je dit verdelen over de schotel.

Strooi de geraspte kaas over het gerecht en zet het ongeveer acht minuten in de oven.

Tips & Tricks
Hou je het liever nog wat magerder? Vervang dan het gehakt door kleine stukjes kipfilet.