Home

Orzo met rode pesto en gerookte zalm

Recept

30 minuten

Ingrediƫnten (twee personen)
130 gr orzo
1 teentje knoflook
400 gr Italiaanse roerbakgroente met cavolo nero
50 gr rode pesto
50 gr ricotta (creme fraiche)
150 gr gerookte zalm
citroensap

Zo maak je het

Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.

Hak de knoflook fijn.

Snijd de gerookte zalm in snippers.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook kort aan.

Voeg de roerbakgroente toe en bak op hoog vuur. Maak op smaak met peper.

Roer de rode pesto en ricotta (creme fraiche) door elkaar en meng goed door de orzo.

Voeg de zalm in de laatste minuut toe en warm mee.

Roer de orzo door de groenten, voeg naar smaak wat citroensap toe en het gerecht is klaar om te serveren.

Tips & Tricks

Verkoopt jouw supermarkt geen zakken roerbakgroente met cavolo nero? Geen probleem. Je kan de kool ook los kopen. In Nederland wordt het ook wel palmkool of Toscaanse kool genoemd. Combineer de cavolo nero zelf met bijvoorbeeld (kastanje)champignons, broccoli en een bosuitje en je hebt zelf een lekkere Italiaanse roerbakgroentemix gemaakt :-)

Ipv ricotta, huttenkase of creme fraiche 
Ipv pesto de rode verse tapenade en gewone roerbak groente zonder die cavolo nero