Pasta pesto
Recept
20 minuten
524 Kcal
Ingrediënten (twee personen)
120 gr pasta (naar keuze)
150 gr kipfilet
250 gr cherrytomaten
35 gr groene pesto
20 gr geraspte kaas (liefst Parmezaanse of bv. Grana Padano)
15 gr pijnboompitten
30 gr rucola
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng water aan de kook voor de pasta.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en roer er een eetlepel olijfolie en wat peper en zout door.
Was de cherrytomaten en snijd een klein kruisje in de onderkant.
Zet de cherrytomaten 10 tot 12 minuten in de oven en kook ondertussen de pasta gaar.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
Die koekenpan kun je daarna gebruiken om de kipfilet op hoog vuur gaar te bakken.
Giet de pasta af en roer de pesto, de pijnboompitten en de kipfilet erdoor.
Schep de pasta op en doe de rucola, cherrytomaten en geraspte kaas erbij.
Tips & Tricks
Om het gerecht wat smeuïger te maken kun je eventueel een scheutje (light) kookroom, of een eetlepel zuivelspread toevoegen als je de pesto door de pasta roert. Dit zijn wel extra calorieën, maar niet heel veel. 20 ml light kookroom bevat ongeveer 20 kcal dus dat is slechts 10 kcal extra per persoon.