Röstischotel
Recept
15 minuten bereiden
+ 30 minuten oventijd
559 Kcal
Ingrediënten (twee personen)
200 gr sperziebonen
1 ui
1 rode paprika
120 gr kapucijners
70 gr maïs
125 gr magere spekreepjes
5 gr shoarmakruiden
300 gr röstirondjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Punt de sperziebonen en kook ze in 5 à 6 minuten beetgaar. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
Snijd de ui in kwartringen en de rode paprika in korte reepjes.
Laat de kapucijners en de maïs uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de magere spekreepjes met de shoarmakruiden.
Bak de spekreepjes krokant in een ruime hapjespan of koekenpan zonder olie of boter. Haal uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en zet afgedekt weg.
Bak in dezelfde pan de ui en de paprika op middelhoog vuur enkele minuten aan. Bestrooi met wat peper en eventueel zout.
Voeg de maïs, kapucijners, de sperziebonen en de uitgebakken spekreepjes toe. Roer alles goed door.
Stort het mengsel op de bodem van een licht ingevette ovenschaal. Verdeel de röstirondjes over het groentemengsel.
Zet voor 20 à 30 minuten in de oven.
Tips & Tricks
In plaats van kapucijners kun je ook gebruik maken van een blikje bonenmix. Dat is ook erg lekker.
Probeer de röstirondjes halverwege de oventijd even om te draaien. Dan worden beide kanten knapperig.
Wil je nog sneller klaar zijn? Bak de röstirondjes vast af in de oven terwijl je de andere ingrediënten bereidt en in een ovenschaal doet. Nadat je de röstirondjes op de overige ingrediënten in de schaal hebt gelegd hoeft deze nog maar 5 à 10 minuten in de oven.