Home

Shaksuka met zoete Aardappel

Recept

30 minuten
445 Kcal

Ingrediƫnten (twee personen)
300 gr zoete aardappel
2 tl ras el hanout
1 ui
1 teentje knoflook
400 gr tomatenblokjes
1 paprika
10 gr peterselie
100 gr babyspinazie
4 eieren

Zo maak je het
Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn. 

Hak de peterselie grof door. 

Snijd de paprika in grove stukken. 

Schil de zoete aardappels. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter.

Verhit een scheutje olie in een ruime pan, die je bovendien kunt afdekken met een deksel. 

Fruit de ras el hanout een enkele minuten aan met de uiringen. 

Laat de zoete aardappelblokjes en de knoflook ongeveer 3 minuten meebakken. 

Voeg de tomatenblokjes, de paprika en de helft van de peterselie toe, 

Giet er 100 milliliter water bij. 

Bestrooi met peper en eventueel zout. Roer alles goed door. 

Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. 

Roer de babyspinazie door het mengsel. 

Proef en maak indien nodig verder op smaak met peper en zout. 

Maak vier holtes in het groentemengsel. Breek in elke holte een ei. 

Probeer de dooier heel te houden. 

Doe de deksel terug op de pan. Laat de eieren in 8 minuten op het laagst mogelijk vuur garen. 

Bestrooi de shaksuka voor het opdienen met de rest van de peterselie.